2019-06-03 22:09:40

Dan sporta u školi uveličao Luka Ivanušec

     Svjetski dan sporta i ove je godine u našoj školi obilježen Sportskim danom, održanim 30. svibnja 2019. godine, u kojem su sudjelovali svi učenici i djelatnici škole. Koordinatori događanja bili su ravnatelj Ivica Rojc i učiteljica Biserka Topolovec. Zbog lošeg vremena aktivnosti su se održavale u sportskoj dvorani, no uzbuđenja i natjecateljskog duha nije nedostajalo jer Sportski dan uveličao je poseban gost, najpoznatiji sportaš našega kraja, bivši učenik naše škole - nogometaš NK Lokomotiva Luka Ivanušec.

     Luka se na početku kratko predstavio svim našim učenicima, a potom je, Luki u čast, prikazan video-uradak, koji je izradila učiteljica informatike, s najzanimljivijim trenutcima iz njegove dosadašnje karijere.

     U nastavku su naši učenici 8.b razreda odigrali nogometnu utakmicu protiv gostiju iz Srednje škole Vinica. Naravno, našoj se ekipi pridružio i Luka te su glatko pobijedili rezultatom 7:1. Sljedeću nogometnu utakmicu odigrali su naši šestaši protiv šestaša iz Područne škole Remetinec. Od gromoglasnog navijanja tresle su se tribine, posebno kada je naša ekipa pobijedila golom u zadnjoj sekundi utakmice! Na kraju je odigran i jedan nogomet bez pravila, a najveće oduševljenje nastalo je kad je Luka počeo dijeliti autograme jer su tada svi pohitali prema njemu kao bi dobili autogram ili selfi za uspomenu. S Lukom je razgovarala i naša novinarka Lira Hajsok, a što joj je otkrio, moći ćete uskoro pročitati u novom broju našeg "Ljupka".

     Bio je to Dan sporta za pamćenje, dan prepun navijanja, uzbuđenja i dobrih emocija, emocija kakve samo sport i pravi sportaši mogu izazvati.

Tekst i fotografije: Lira Hajsok, 8.b r.

 


Osnovna škola Ljubešćica