2019-07-12 10:12:08

Završnica četvrtaša

Svaki čovjek zasigurno će cijeli svoj život pamtiti prvog učitelja ili učiteljicu. Dvadeset i dvoje četvrtaša u četvrtak 13. lipnja 2019. prigodnim programom zahvalilo je dosadašnjoj učiteljici Božici Šantek na marljivom radu i trudu uloženom za njih. Program su vodili Marija Trakoštanec, Vinko Španić i Dorian Sakač, a nazočili su ravnatelj Ivica Rojc, logopedica Mirjana Obadić te učiteljice: Iva Kelemen Ivančić, Jasna Šprem Gušić, Valentina Ivanušec i Danijela Horvatić.

   Na samom početku učenici su otpjevali „Himnu zadrugara“ i pjesmu na njemačkom jeziku „Halo“. Umijeće sviranja harmonike pokazala je Marija Kranjec dok je Mirna Horvatić odsvirala prigodnu skladbu na violini.  Lucija Legin i Tara Čolja odsvirale su nekoliko skladbi na klaviru, a Borna je s publikom podijelio svoj rad „Monolog jednog potoka“ koji je objavljen u „Radosti“. Neven Bukovčan predstavio je svoju pjesmu „Ljubešćica“ koja je također objavljena u „Radosti“ i „Ljubeškoj zipki“. Slijedilo je i nekoliko recitacija: „Velik kao dijete“ (izveli su Neno Žugec, Katarina i Antonija Davidović), „Prijatelj“ (Erin Lukač, Kristijan Gotić, Elena Brčina i Dorijan Sokač), „Moja učiteljica“ (Elena Brčina i Mirna Horvatić), „Moj tata“ (Marija Kranjec i Marin Klopotan), „Ove su riječi“ (pjesmu posvećenu majkama izvela je Dina Borček). Učitelji, roditelji i rodbina mogli su vidjeti i dvije plesne točke, jednu u izvedbi Gabrijele Ratković, a drugu su izvele Mirna i Lucija. O godišnjim dobima pjevalo se na njemačkom jeziku, uvježbala učiteljica njemačkog jezika Jasna Šprem Gušić. Gledatelji su se mogli nasmijati igrokazu „Kokoš kod frizera“ u izvedbi Eme Barila i Vinka Španića te dramsko – scenskoj igri “Zaljubitis“ (Dorian Sakač, Borna Petak i Emanuel Horžić). Budući da je četvrtašima engleki prvi strani jezik, svoje umijeće govorenja englekoga jezika pokazali su Matija Novak i Gabrijela Ratković.

     Mlada slikarica Erin Lukač naslikala je učiteljici Božici sliku s motivom cvijeća, a na poleđini slike učiteljica će zauvijek moći čitati pjesmu „Moja učiteljica“ (pročitao Emanuel)  te potpise svih učenika četvrtog razreda.

  Učiteljica Božica toplim riječima zahvalila je učenicima i roditeljima na četverogodišnjoj suradnji te im uručila POHVALNICE i prigodne poklončiće.

    Nazočnima se obratio i ravnatelj Ivica Rojc pohvalivši četvrtaše i čestitajući roditeljima jer imaju predivnu svestranu djecu.

   Nakon kulturnoumjetničkog programa, u vrlo toplom i ugodnom raspoloženju,  slijedilo je višesatno druženje djece, roditelja i učitelja koje će svima ostati u lijepom sjećanju.

Sretno četvrtašima u petom razredu i „Školi za život“!


Osnovna škola Ljubešćica