preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljubešćica

 > O školi  > Knjižnica
Knjižnica

Školska knjižnica

·Radno vrijeme: utorak, četvrtak, svaki drugi ponedjeljak od 7.45 do 13.45

·Knjižničarka: Ivana Nogić, prof. hrvatskog jezika i književnosti i povijesti, dipl. knjižničar

·Smještaj: na prvom katu, 85m2

·Broj čitateljskih mjesta: 22

2021. / 2022.

Noć knjige 2022.

Radionica za 7. razred

https://drive.google.com/file/d/1P0uGzb30tI4WbdH6_xIejqOqu05Uhev-/view

 https://www.classtools.net/FB/home-page

Radionica za 5. razred

Dragi čitači, dobro došli na radionicu "Potraga za pričom" kojom obilježavamo Noć knjige 2022! Sretno svima! https://view.genial.ly/600a91e94ba1bd0d090331a7/interactive-image-potraga-za-pricom

 

Dragi moji čitači i čitačice,

     u okolnostima daljnjeg poštivanja epidemioloških mjera u školama i izbjegavanja miješanja razrednih odjela, na početku školske godine 2021./22. slijedi, također, raspored rada školske knjižnice po razredima. Molim proučite letak i raspored rada.

RASPORED RADA ŠKOLSKE KNJIŽNICE ZA 2021. / 2022.

 

1. - 8. razred

 

 

PONEDJELJAK

(svaki drugi)

 

UTORAK

 

ČETVRTAK

1. sat

5. razred / 2. razred

8. razred / 2. razred

7. razred / 1. razred

2. sat

7. razred

1. razred

4. razred

3. sat

3. razred

6. razred

6. razred / 3. razred

4. sat

 

4. razred

 

5. sat

4. razred

5. razred

8. razred

6. sat

 

 

 

7. sat

 

 

 

 

E-LEKTIRE:

   U slučaju prelaska na nastavu na daljinu, čitati možete i preko zaslona svojih računala ili tableta.

Osim svima poznate stranice e-lektire http://lektire.skole.hr/, kojoj za pristup trebate upisati CARNetovo korisničko ime i zaporku, knjige možete čitati i preko ovih poveznica te iz dokumenta u privitku.

Iskoristite i ovu mogućnost za uživanje u čitanju!  

1. RAZRED

Balog, Zvonimir - Male priče o velikim slovima

Bauer, Ljudevit - Tri medvjeda i gitara

Ćopić, Branko. Ježeva kućica

Braća Grimm. Bajke

Horvat_Vukelja, Željka. Hrabrica

S. Junakovic Dome, slatki dome.pdf

Sigsgaard, Jens - Pale sam na svijetu

Škrinjarić, Sunčana - Plesna haljina žutog maslačka

                      

2. RAZRED

Andersen, Hans-Christian - Bajke

Bednjanec, Ivica - Durica - Male ljubavi

 Bozicna bajka.pdf

Peroci, Ela - Djeco, laku noć

Pismo_iz_Zelengrada.pdf

Zvrko, Ratko. Grga Čvarak

 

3. RAZRED

 

Ezop_Basne.pdf

Ezop BILJESKA O PISCU.doc

 V. Nazor Bijeli jelen

Polak, Sanja - Dnevnik Pauline P.

Brlić-Mažuranić, Ivana. Čudnovate zgode šegrta Hlapića

Sijač sreće – Božidar Prosenjak

4. RAZRED

Gardaš,Anto.Tajna zelene pećine

Gardaš,Anto.Igračke gospođe Nadine

Brlić-Mažuranić, Ivana. Priče iz davnine: Kako, Potjeh tražio istinu, Ribar Palunko i njegova žena, Regoč, Šuma Striborova, Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica, Lutonjica Toporko i devet župančića. Sunce djever i Neva Nevičica, Jagor

Kljucic_oko_vrata.pdf

Tko vjeruje u rode još - Nada Kumrić Mihoković

 

OSTALA LEKTIRA ZA 3. I 4. RAZRED

Lovrenčić, Sanja. Bajka o Sigismundi i Krpimiru

Meni je najbolje biti ja - Ankica Blažinović Kljajo

Miron u škripcu - Anto Gardaš

 

5. RAZRED

https://view.genial.ly/Popis-e-lektire-5.-r.-OŠ-Ljubešćica

6. RAZRED

https://view.genial.ly/Popis-e-lektire-6.-r.-OŠ-Ljubešćica

7. RAZRED

https://view.genial.ly/Popis-e-lektire-7.-r.-OŠ-Ljubešćica

8. RAZRED

https://view.genial.ly/Popis-e-lektire-8.-r.-OŠ-Ljubešćica

 

160 GODINA ŠKOLSTVA U LJUBEŠĆICI

     U povodu 160 godina školstva u Ljubešćici pozivamo vas da pogledate virtualnu izložbu fotografija "Školski vremeplov" posvećenu svim bivšim i sadašnjim učenicima i djelatnicima koji su utkani u bogatu povijest školstva OŠ Ljubešćica.

https://view.genial.ly/Izložba-fotografija-Školski-vremeplov

 

Prvašići postali članovi školske knjižnice

     Školska knjižnica postala je 23. rujna 2021. godine bogatija za 12 novih članova, učenika prvog razreda.

     Prvašići su tom prigodom prvi put posjetili školsku knjižnicu gdje ih je dočekala knjižničarka Ivana Nogić koja ih je upoznala s prostorom knjižnice. Također, učenicima je pokazala knjige s kojima će se družiti ove školske godine, a razgovarali su i o pravilima koje kao članovi knjižnice moraju poštovati. Svoje prvašiće u knjižnicu je dopratila učiteljica Draženka Leljak, a nakon upoznavanja uslijedila je radionica "Što (ne)ćemo u knjižnici". Prvašići su obećali da će poštivati sva dogovorena pravila te da će biti dobri i pažljivi čitači, za što su nagrađeni članskim iskaznicama i stranicima.

     Prvašići koji već samostalno čitaju, posudili su svoje prve knjige, dok su ostali, također, obećali da uskoro dolaze u knjižnicu po prvu posudbu.

Mjesec hrvatske knjige 2021.

     Učenici 7. razreda najavili su Mjesec hrvatske knjige (15. 10. - 5. 11.) sudjelovanjem u "Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja", koji se već tradicionalno provodi u Mjesecu hrvatske knjige. Nacionalni kviz za poticanje čitanja organiziraju Knjižnice grada Zagreba – Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod čitatelja viših razreda osnovne škole. Kviz se od 2011. godine provodi se online u brojnim školskim i narodnim knjižnicama širom Hrvatske, zato se i naša školska knjižnica uključila u sudjelovanje.

     Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige provodi se pod motom Šest autora traži čitatelja, a učenici su imali zadatak istražiti online izvore i otkriti zanimljivosti o 3 knjige, 3 pisca, 3 ilustratora, 3 žanra. Riječ je o sljedećim knjigama:

  • Danijela Pavlek: Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo, (ilustracije Vanda Čižmek)
  • Mladen Kopjar: Moj tata Indijanac, (ilustracije Davor Pavelić)
  • Ivana Adlešić Pervan: Učim letjeti, a nemam krila, (ilustracije Branka Hollingsworth Nara). 

     Sedmaši su pažljivo čitali ponuđene izvore i rješavali kviz, a najuspješniji bio je učenik Dorian Sakač kojem je knjižničarka uručila poklon-knjigu i priznanje.

Pizza Kvržica

     Mjesec hrvatske knjige nastavio se obilježavati prezentacijom uradaka i izložbom na temu "Pizza Kvržica". Nakon čitanja legendarnog romana Mate Lovraka "Družba Pere Kvržice" učenici 4. razreda dobili su zadatak predstaviti ga u obliku pizze. Nakon što su svi prezentirali svoje radove, knjižničarka ih je izložila u knjižnici pa sada mame ostale posjetitelje knjižnice. 

                        

  Najavljujemo knjigu...     

            Učenici  6. razreda, članovi Novinarsko-radijske skupine odlučili su potaknuti ostale učenike na čitanje predstavljanjem zanimljivih knjiga putem videonajava. Za početak, odabrali su roman Mire Gavrana "Profesorica iz snova" te uz pomoć knjižničarke snimili kratki videouradak. Videonajavu su na satu Hrvatskoga jezika predstavili ostalim učenicima, a budući da su reakcije bile vrlo pozitivne, poslali su najavu na Javni poziv Ministarstva kulture i medija. Ohrabreni pohvalama, odlučili su snimiti još jednu najavu, ovaj put za ekološku bajku "Finka Fi", a videouradak, također, planiraju predstaviti u knjižnici te poslati na Javni poziv MZO-a.

 

Treća godina projekta „Naša mala knjižnica“

     Projekt "Naša mala knjižnica" nastavlja se i ove školske godine jer su svi sudionici izrazili veliko zadovoljstvo dosadašnjim sudjelovanjem u projektu. Ovogodišnji nositelji su učenici 2. razreda sa svojom učiteljicom Valentinom Grabar te knjižničarka Ivana Nogić kao školski koordinator projekta.

     Projekt je započeti 10. studenoga 2021. godine podjelom projektnih knjižica i prvim zajedničkim čitanjem u Mjesecu hrvatske knjige. Ove godine čitat će se, također, vrlo zanimljiviji naslovi, a za prvo čitanje, u povodu Svjeskog dana izumitelja, odabrana je slikovnica AHAA!

Els Heinsalu. Kristi Kangilaski: AHAA!

Nakon čitanja učenici nisu skrivali svoje oduševljenje slikovnicom te su, baš poput pravih izumitelja, bili puni pitanja o izumima koji se spominju u ovoj vrlo poučnoj slikovnici.

Knjižničarka je predstavila i ostale naslove koji će se čitati ove godine:

Kestutis Kasparavičius: Medvjedovanje

Čitanje slikovnice Medvjedovanje na daljinu

Susanna Mattiangeli: Mina HB

Asja Olejarczyk, Aleksandra Golebiewska: Jeti u kojega nitko nije vjerovao

Petr Stančik, Galina Miklinova: H2O i tajna vodene misije

Koraljka Milun, Ana Vujasić: Baton i Roni

 

Recital "Nevidljiva Iva"

     Nakon čitanja poezije Z. Baloga učenici 4. razreda, uz pomoć svoje učiteljice, pripremili su razredni recital "Nevidljiva Iva". Recital se održao u školskoj knjižnici, a sudjelovali su svi učenici 4. razreda izvodeći pjesme Z. Baloga po vlastitom odabiru.

     Knjižničarka je za recital pripremila listiće za vrednovanje pa su na kraju recitala učenici vrednovali jedni druge. Za one koji su po ocjenama bili najuspješniji, knjižnica je osigurala prigodne nagrade. Nagrađeni su: Tara Petriček, Paola Kropek, Jana Horvatić i Stjepan Kontrec.

 

Društvene mreže i medijska pismenost

     U povodu Međunarodnog dana tolerancije - 16. studenoga - učenici 8. razreda posvetili su sat Hrvatskoga jezika uvažavanju i sigurnosti na društvenim mrežama. Na satu ih je posjetila knjižničarka koja im je pripremila kratko predavanje o dobrim i lošim stranama društvenih mreža, a potom ih je vodila kroz istoimenu radionicu. Oko opasnosti na internetu i problema cyberbullyinga razvila se i burna rasprava, svi su željeli podijeliti neka svoja iskustva ili mišljenja, zato je dogovoreno da se navedena radionica mora nastaviti, tj. uskoro ponoviti.

     Teme vezane uz medijsku pismenost često se odvijaju u školskoj knjižnici, a jedna od najčešćih je tema "Lažnih vijesti". Tako su učenici 6. razreda sudjelelovali u radionici "Je li to valjan izvor?". Najprije su pogledali prigodne medijske projekcije, a potom čitali neknjiževne tekstove u kojima su pokušavali prepoznati istinite i lažne vijesti. Učenicima je radionica bila vrlo zanimljiva, a neki su komentirali kako će od sada više neće vjerovati svemu što pročitaju ili čuju u medijima.

 

 

Da se ne zaboravi!

   U spomen na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koji je i ove godine državni praznik, pročitajte što je iz ratnog Vukovara napisao naš legendarni ratni izvjestitelj, vukovarski heroj Siniša Glavašević. Na poveznici možete pročitati njegove Priče iz Vukovara, koje su ujedno lektira za učenike 7. razreda. 

https://view.genial.ly/5f854fdbb925a10d68ce7338/interactive-image-interactive-image

 

 

 

Jelka od otpisanih knjiga

     u našoj knjižnici se, također, željno iščekuje Božić i zimski praznici. Od otpisanih knjiga uređeno je božićno drvce, a u kićenju su pomogli članovi Novinarsko-radijske skupine, kao i šegrt Hlapić! Zanimljivu pjesmu "Pozdrav Staroj godini" pročitala je i s nama podijelila naša najbolja čitačica za školsku godinu 2019./20., učenica Jana Horvatić, koja vas poziva da i zimski odmor iskoristite za čitanje i zabavu uz knjige!

https://read.bookcreator.com/Pozdrav Staroj godini

Čestitka 2. razreda

https://read.bookcreator.com/Sretan Božić 2. r. 

Slikovnice "Vlak u snijegu"

     Nakon što su pročitali legendarni roman Mate Lovraka "Vlak u snijegu", učenici 3. razreda, uz pomoć svoje učiteljice, pokazali su svoju kreativnost u izradi ilustracija za istoimene slikovnice. Podijelili su zadatke i krenuli na posao.

     Učenici su s knjižničarkom razgovarali kako nastaje knjiga, tj. slikovnica nakon čega su svoje radove uvezali u dvije slikovnice koje su plasitificirali, a uz pomoć knjižničarke nastala je i e-slikovnica koju vam želimo predstaviti.

https://read.bookcreator.com/ Vlak u snijegu

**************************************

 

Noć knjige 2021.

     Ovogodišnja deseta po redu Noć knjige, unatoč epidemiološkoj situaciji, uspješno je održana u našoj školi. U zanimljivim radionicama "Lektira u boci" sudjelovaili su svi učenici i učitelji nižih razreda. Tijek radionica možete vidjeti na sljedećoj poveznici.

https://view.genial.ly/609c04e2170b770d33201f5f/presentation-lektira-u-boci

    Budući da se 23. travnja obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, učenici viših razreda, za koje se održavala nastava na daljinu, mogli su saznati što znači autorsko pravo i kako ga poštovati.

https://view.genial.ly/6081c0520401a30da4f53edb/svjetski-dan-knjige-i-autorskih-prava

 

2020./21.

PROSTOR I OPREMA ŠKOLSKIH KNJIŽNICA - HRVATSKO KNJIŽNIČARSKO DRUŠTVO

Sekcija za školske knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva pokrenula je u rujnu Poziv školskim knjižničarima RH: Predstavite fotografijom svoju školsku knjižnicu!

Odaziv je bio velik, možete pogledati dva prigodna filma o Prostoru i opremi školskih knjižnica.

Školske knjižnice I. - https://adobe.ly/3iGJly0

Školske knjižnice II. - https://adobe.ly/2GDGBUz

Fotografija naše knjižnice nalazi se u drugom filmiću :-)

 

Prvi razred u projektu „Naša mala knjižnica“

     Projekt "Naša mala knjižnica" nastavlja se i u školskoj godini 2020./21. jer su svi sudionici izrazili veliko zadovoljstvo prošlogodišnjim sudjelovanjem u projektu. Ovogodišnji nositelji su učenici 1. razreda sa svojom učiteljicom Valentinom Grabar te knjižničarka Ivana Nogić kao školski koordinator projekta.

Projekt su započeli podjelom projektnih knjižica i prvim zajedničkim čitanjem u Mjesecu hrvatske knjige, točnije 27. listopada 2020. godine. Prvašići su upoznali znatiželjnog dječaka Petra, kojeg svi od milja zovu Pe, u slikovnici Silvije Šesto Pe pita o nebu... Nakon što su učitelica i knjižničarka pročitale slikovnicu i sami su, baš poput Pea, bili puni pitanja.

Ove smo godine, također, uredili Čitateljski kutić u školskoj knjižnici i prijavili ga i na nagradni natječaj. U čitanju nas nisu omele ni maskice!

Nakon svakog čitanja uslijedili su kreativni zadatci u kojima su učenici rado sudjelovali.

Nakon čitanja slikovnice "Mamin zmaj" učenici su opisivali situacije u kojima su oni naljutili svoje mame. Na satu Likovne kulture odabrali su jednu boju kojom su oslikali maminog zmaja.

Nakon čitanja knjige „Kako prestrašiti čudovište“ učenici su na satu Likovne kulture izrađivali ogledalo i u njega crtali što je Repovac vidio kad je otvorio kutiju. Po završetku rada sva ogledala izložena su u Čitateljskom kutku.

Na kraju nastavne godine svi učenici 1. razreda primili su zahvalnice za uspješno sudjelovanje u projektu.

Projekt Naša mala knjižnica počeo se u našoj školi provoditi 2019./20., a prvi sudionici bili su tadašnji učenici 4. razreda koji su uspješno odradili sve planirane aktivnosti, za što su primili i nagradu Organizatora kao jedni od najuspješnijih sudionika projekta! smiley Svi su primili diplome i prigodne darove.    

  KULTURNA I JAVNA DJELATNOST ŠKOLSKE KNJIŽNICE TIJEKOM RADA NA DALJINU

     Dragi moji čitači, pozivam vas da otvorite sljedeću poveznicu i prisjetite se što smo sve radili prošle školske godine tijekom nastave na daljinu. Možda dobijete neke nove i kreativne ideje za ovogodišnje aktivnosti!

https://read.bookcreator.com/5u7UNJkJyAb7Rta3bFXIgTRHLVs2/HAkC8je4RDmdwu0ZviFMTQ

 

Kako korisno provesti svoje slobodno vrijeme kod kuće

  Pozivam vas da zavirite u brojne besplatne izvore na kojima se možete zabaviti, čitati, uživati u umjetnosti, naučiti nešto novo, virtualno putovati i posjetiti brojne muzeje, galerije, knjižnice, kazališta, nacionalne parkove...

https://sites.google.com/view/ostajem-doma/po%C4%8Detna-stranica

 

Dragi moji čitači,

   ako otvorite niže navedenu poveznicu, možete čuti i vidjeti našu poznatu književnicu Željku Horvat-Vukelja iz njezinog doma, mjesta gdje nastaju njezine priče koje na osobit i jedinstven način priča svima nama. Vjerujem da će vam se svidjeti!

https://www.skolskiportal.hr/kolumne/zeljkine-price-za-mali-odmor-1/

 

SAVJETI I POMOĆ

Kratke vježbe mindfulnessa za djecu za prepoznavanje i kontrolu neugodnih osjećaja i ponašanja

Ovdje možete preuzeti brošuru “Mindfulness – kratke vježbe za djecu” koju su za vas pripremile stručnjakinje Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba: “Mindfulness – kratke vježbe za djecu”(PDF).

 

Ne guglajte - pitajte knjižničare!

Na upite odgovaraju diplomirani knjižničari na temelju pretraživanja fondova knjižnica uključenih u projekt, dostupnih baza podataka i interneta.

Pitajte knjižničare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  A. de Saint-Exupery Mali princ.pdf
 Balog, Zvonimir. Nevidljiva Iva.pdf
 Bozicna bajka.pdf
 Bozicni ukrasi 1. r..pdf
 B. Primorac. Maturalac.pdf
 Brajko Livakovic, Maja. Kad pobijedi ljubav.pdf
 Bruckner, Karl. Sadako hoce zivjeti.pdf
 D. Cesaric. Slap.pdf
 D. Defoe. Robinson Crusoe.pdf
 D. Jelacic Buzimski. Sportski zivot leteceg Martina.pdf
 D. Milos. Bijeli klaun.pdf
 Dnevnik Anne Frank.pdf
 Dragutin Tadijanovic.ppt
 ezop basnee.pdf
 Ezop BILJESKA O PISCU.doc
 Gustav Schwab Najljepse price klasicne starine.pdf
 Hemingway, Ernest. Starac i more.pdf
 H. Hitrec. Smogovci.pdf
 Horvat-Vukelja, Zeljka. Slikoprice.pdf
 Iveljic. Bijeli patuljak.pdf
 Mandic, Milena. Pokajnik.pdf
 Matosec, Milivoj. Strah u ulici lipa.pdf
 Matosec, Milivoj. Tiki trazi neznanca.pdf
 o Dell. Otok plavih dupina.pdf
 O. Wilde. Sretni-kraljevic.pdf
 Pavlicic, Pavao. Zeleni tigar.pdf
 Pilic, Sanja. O mamama sve najbolje.pdf
 Potrazi me ispod duge.pdf
 Price iz Vukovara.docx
 Primorac, Branka. Ljubavni slucaj macka Joje.pdf
 Projekt Nasa mala knjiznica.docx
 Pulic, Nikola. Kljucic oko vrata.pdf
 Senoa, August. Prosjak Luka.pdf
 Simunovic, Dinko. Izabrane pripovijesti (Duga. Alkar).pdf
 S. Junakovic Dome, slatki dome.pdf
 Svjetski dan knjige OS Ljubescica.pptx
 Usmene narodne price.pdf
 V. Majer. Dnevnik malog Perice.pdf
 V. Nazor Bijeli jelen.pdf
 V. Novak. Iz velegradskog podzemlja.pdf


Upisi u srednje škole

Digitalna brošura „Odaberi svoju školu“ za iduću školsku godinu

 

Preporuke za sve odgojno-obrazovne ustanove (8.4.2022.)

Odluku o prestanku važenja Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja na virus SARS-CoV-2 te posebne sigurnosne mjere obveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zarazne bolesti COVID-19 radi ulaska u prostore javnopravnih tijela (28.2.2022.)

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. (25.2.2022.)

Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene (Ver19 - 31.1.2022.)

Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene (Ver18 - 24.1.2022.)

Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene (Ver17 - 10.1.2022.)

ODLUKA o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova (12.11.2021.)

Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene/samoizolacije s osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljene (25.10.2021.)

Postupak kod jednog učenika oboljelog od COVID-19 koji je bio na nastavi u vrijeme zaraznosti  (25.9.2021.)

Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2021./2022. (31.8.2021.)

Uputama za sprečavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. (26.8.2021.)

ONline nastava
e-Dnevnik

Individualni razgovori

  Školska godina 2021./22.

CARNET WEBMAIL

natjecanja

Donacije

Predavanja

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Kalendar za šk. g. 2020./21.
SOS 112

Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljubešćica / Zagrebačka 22, HR-42222 Ljubeščica / os-ljubescica.skole.hr / ured@os-ljubescica.skole.hr
preskoči na navigaciju