Datum objave: 21. listopada 2025.
Kategorija: Vijesti

Tjedan školskog doručka (13. 10. – 17. 10.)

Osnovna škola Ljubešćica i ove se godine priključila obilježavanju Tjedna školskog doručka, koji se održavao od 13. do 17. listopada. Tijekom cijelog tjedna učenici su, zajedno sa svojim učiteljima, sudjelovali u raznim edukativnim i zabavnim aktivnostima kojima je cilj bio podsjetiti na važnost pravilne prehrane i redovitog konzumiranja doručka kao najvažnijeg obroka u danu. Koordinator svih aktivnosti bila je školska pedagoginja.

Kroz radionice za učenike nižih razreda i zajedničko predavanje za učenike viših razreda učenici su učili o važnosti pripreme i konzumacije zdravog doručka te usvajanju uravnoteženih prehrambenih navika od najranije dobi. Posebno su naglasili kako hrana koju jedemo izravno utječe na naše raspoloženje, razinu energije i zdravlje, a time i na školski uspjeh.

Radionice su bile interaktivne, poučne i vrlo kreativne, a uključivale su sljedeće aktivnosti:

  • anketu o omiljenom voću i povrću koja je otkrila da naši učenici, kao i prošle godine, najviše vole jabuke, jagode i banane, a od povrća lubenice, mrkvu i krumpir
  • osmosmjerke
  • razvrstavanje namirnica na voće i povrće
  • izrađivanje “savršenog doručka” crtanjem i kombiniranjem zdravih namirnica na tanjuru
  • prisjetili su se piramide pravilne prehrane i savjeta za zdrave prehrambene navike
  • pratili su prigodnu prezentaciju
  • interaktivno predavanje “Doručak oko svijeta”, što je posebno zainteresiralo naše osmaše koji su imali zadatak spojiti doručak s odgovarajućom državom i potom imenovati egzotično voće. Kako bi provjerili naučeno, učenicima je pripremljen interaktivni kviz u kojem su pokazali odlično znanje.

Kroz sve aktivnosti glavni cilj bio je poticanje zdravih prehrambenih navika, populariziranje doručka te razvijanje svijesti o važnosti uravnotežene prehrane u svakodnevnom životu. Vjerujemo da će ove aktivnosti potaknuti naše učenike i njihove ukućane da i dalje njeguju zdrave navike doručkovanja kod kuće i u školi kako bi izrasli u generaciju koja aktivno promiče zdravu prehranu i brigu o vlastitom zdravlju.

Pročitajte još

Skip to content