preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljubešćica

 > Naslovnica
Vijesti

Bili smo domaćini Međuopćinske smotre LiDraNo 2017.

Autor: Ivana Nogić, 27. 1. 2017.

     Naša je škola 23. siječnja 2017. godine bila domaćin Međuopćinske smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva, LiDraNo 2017. za učenike osnovnih škola s područja Novi Marof. Tom prigodom ugostili smo 87 učenika i 15 mentora iz 7 osnovnih škola našega područja: OŠ Novi Marof, OŠ Breznički Hum, OŠ Visoko, OŠ Podrute, OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, OŠ Svibovec i, naravno, predstavnike naše škole. Šesnaestero naših učenika predstavilo se u sve tri kategorije, a najveći uspjeh ostvarile su učenice Dora Štriga i Karla Novosel čiji su novinarski radovi poslani na županijsku razinu smotre LiDraNo (mentorica Ivana Nogić).

     Među našim gostima našli su se, osim učenika-sudionika i njihovih mentora, zamjenica načelnika Općine Ljubešćica Maja Bahunek, ravnatelji prethodno navedenih škola, predstavnici Vijeća roditelja te članovi Prosudbenog povjerenstva.

     Prije početka same Smotre, koju je vodio uigran voditeljski par Ana Tomiek i Erik Trakošanec, uslijedio je kratak kulturno-umjetnički program u kojem je učenica 8. razreda Maria Horvatić, uz klavirsku pratnju učitelja Mladena Fotaka, otpjevala Lijepu našu, a potom i sama sjela za klavir i odsvirala skladbu „Za Elizu“. Predstavio se i učenik 6. razreda Sebastijan Sakač koji je izveo svoju kajkavsku pjesmu „Puh deklu išče“. U ime domaćina, sudionike je srdačno pozdravio naš ravnatelj Ivica Rojc, predsjednik Provedbenog povjerenstva Međuopćinske smotre LiDraNo, koji je zahvalio učenicima i mentorima što su se odazvali u tako velikom broju. Poželio je svima da se ugodno osjećaju u našoj školi te unaprijed čestitao svim učenicima i mentorima na trudu koji su uložili kako bi uopće sudjelovali na LiDraNu, podsjetivši ih pritom da i dalje budu uporni u razvijanju vlastite kreativnosti. Okupljenima se obratila i tajnica ovogodišnje Međuopćinske smotre LiDraNo, učiteljica Sanja Horžić, koja je podsjetila na tehničke detalje same Smotre, tj. da je za literarni izraz pristiglo 28 radova iz 7 škola, za novinarski izraz 6 radova iz 3 škole te da je za dramski izraz prijavljen najveći broj učenika – 10 pojedinačnih nastupa iz 6 škola, dok je u kategoriji skupnih scenskih nastupa prijavljeno 6 nastupa iz 5 škola.

     Naša je škola imala svoje predstavnike u svim kategorijama. U literarnom dijelu sudjelovali su: učenici 6. razreda Lira Hajsok, Petra Štriga i Stjepan Ivanek (mentorica Sanja Horžić), te učenica 7. razreda Marta Ivanek. Naše novinarke Karla Novosel i Dora Štriga, učenice 7. razreda (mentorica Ivana Nogić), te Ana Tomiek, učenica 8. razreda (mentorica Sanja Horžić), sudjelovale su u kategoriji samostalnih novinarskih radova, gdje smo ostvarili najbolji uspjeh budući da su intervju Karle Novosel, „Obitelj prvaka“, i kritika Dore Štriga, „Dobro je biti drugačiji“, poslani na županijski LiDraNo. 

     Prosudbeno povjerenstvo za literarni izraz radilo je u sastavu:

Zdravka Friščić – OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, predsjednica

Dubravka Tuđan – OŠ Andrije Kačića Miošića Donja Voća, članica          

Jelena Piskač – OŠ Metela Ožegovića Radovan, članica.                    

     Prosudbeno povjerenstvo za novinarski izraz radilo je u sastavu:

Dragana Belščak – OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik, predsjednica

Emilija Zagrajski Maligec – OŠ Franje Serta Bednja, članica                   

Sandra Šincek – OŠ Gustava Krkleca Maruševec, članica.  

     Prema riječima članova Povjerenstva, nije bilo lako među mnoštvom dobrih radova odabrati one najbolje, stoga su pažljivo i odgovorno odradili svoj posao te su na okruglom stolu, koji je upriličen za sve sudionike, objavili i detaljno obrazložili svoj izbor.

     U sastavu Prosudbenog povjerenstva za dramsko-scensko stvaralaštvo bile su:

Nataša Roginek – OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, predsjednica

Biljana Jurić – OŠ Andrije Kačića Miošića Donja Voća, članica                             

Petra Špac – OŠ Izidora Poljaka Višnjica, članica.  

     U dramsko-scenskom dijelu Povjerenstvu, također, nije bilo lako odabrati najbolje među 10 pojedinačnih i 6 skupnih nastupa budući da su učenici i njihovi mentori pokazali visoku razinu kreativnosti i originalnosti. Za originalnu scenu, koja je poslužila kao odlična kulisa za sve nastupe, pobrinule su se naše učiteljice Mateja Ratković i Ivanka Hodja-Kukovačec. Naši učenici nastupili su u obje kategorije: u pojedinačnim scenskim nastupima predstavila se učenica 7. razreda Mateja Sakač koja je izvela monolog "Vidovnjakinja", prema tekstu Jasminke Tihi-Stepanić (mentorica Ivana Nogić). U kategoriji skupnih nastupa vidjeli smo nastup Dramske grupe učenika 7. razreda koji su izveli dramsko-scensku igru „Ljubav smo mi“ (mentorica Sanja Horžić). Iako naši glumci nisu izborili nastup na Županijskoj smotri, zaslužuju sve pohvale budući da su i njihovi nastupi bili vrlo kvalitetni.

POJEDINAČNI NASTUPI:

SKUPNI NASTUPI:​

     Nakon izvođenja dramsko-scenskih nastupa, u suradnji s Udrugom umirovljenika Ljubešćica, organiziran je obilazak Etno kuće Ljubešćica za sve sudionike Smotre, stoga ovom prigodom posebno zahvaljujemo gospođi Štefi Horvatić i Udruzi umirovljenika na odličnom vodstvu u Etno kući.

     Na okruglom stolu članovi Povjerenstva komentirali su sve nastupe, s posebnim naglaskom na nastupe koje predlažu za Županijsku smotru 15. veljače u HNK-u Varaždin.

     Na kraju je ravnatelj Ivica Rojc čestitao svim učenicima i mentorima na postignutom uspjehu podijelivši im prigodna priznanja. Zahvalio se svim članovima Povjerenstva koji su za uspomenu iz Ljubešćice ponijeli, uz prigodnu zahvalnicu, i naš med. Posebnu zahvalu uputio je vrijednim majkama iz Vijeća roditelja koje su za naše goste ispekle raznovrsne kolače. Naravno, nije zaboravio zahvaliti ni svojim suradnicima, članovima Provedbenog povjerenstva, te svim djelatnicima škole na potpori u organizaciji i provedbi Smotre. 

     Čestitamo  svim  sudionicima  Smotre  na postignutim rezultatima te svima želimo  puno  uspjeha  u  predstavljanju  na županijskoj razini!

U priloženom dokumentu možete pogledati sve rezultate Međuopćinske smotre LiDraNo 2017. - Novi Marof.


Priloženi dokumenti:
TABLICE_IZVJESCA_-_OS_LJUBESCICA.xlsx (32.65 KB)


Upisi u srednje škole
Lidrano 2018
e-Dnevnik

Individualni razgovori

  Školska godina 2017./18.

CARNET WEBMAIL

natjecanja

Donacije

Predavanja

 

Tražilica
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Stolni tenis

Slikovni rezultat za stolni tenis

SOS 112

Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljubešćica / Zagrebačka 22, HR-42222 Ljubeščica / os-ljubescica.skole.hr / ured@os-ljubescica.skole.hr
preskoči na navigaciju