preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljubešćica

 > Naslovnica
Vijesti

Noć knjige 2017.

Autor: Ivana Nogić, 2. 5. 2017.

     Noć knjige 2017. obilježili smo 25. travnja, u poslijepodnevnim satima, sudjelovanjem svih učenika i učitelja škole te dvadesetak zainteresiranih roditelja u zajedničkim aktivnostima s ciljem promicanja knjige i kulture čitanja. 

    Noć knjige započela je Školskim sajmom knjiga u sportskoj dvorani, gdje su sudionici uredili štandove na kojima su izložili knjige i časopise koje su donijeli na razmjenu. Nakon što su učenice 7. razreda Mateja Sakač i Karla Novosel Sajam proglasile otvorenim, krenula je potraga za zanimljivim naslovima. Na Sajmu se našao i kutak za odrasle gdje su i roditelji i učitelji mogli pronaći štivo za sebe. Ubrzo su se sve knjige razmijenile, a Školski sajam knjiga ponovno dokazao da se s punim pravom održava već treću godinu zaredom, uvijek pod istim motom: Svaka je knjiga vrijedna čitanja!


 

     Ove smo godine Noć knjige obogatili različitim radionicama u kojima su, također, sudjelovali svi učenici i učitelji, kao i dvadesetak zainteresiranih roditelja. Učenike nižih razreda čekale su aktivnosti: „Djeca čitaju roditeljima“, „Roditelji čitaju djeci“, „Djeca čitaju djeci“ te „Potraži kod, riješi zagonetku, dopuni bajku“. Čitala se bajka L. Carrolla: Alica u Zemlji čudesa, a posebno je zabavno bilo traženje kodova po učionici te njihovo učitavanje. Sudionike je zabavilo i  rješavanje zagonetki koje su krili kodovi, kao i umetanje rješenja na odgovarajuća mjesta u tekstu.

     Pregledom knjižne građe uvidjela se potreba za zaštitom knjiga od vanjskih oštećenja, stoga su učenici viših razreda i njihovi roditelji, uz pomoć predmetnih učitelja i knjižničarke, sudjelovali su u radionici „Zaštitimo knjige – omatanje knjiga zaštitnim folijama“. Rezultat radionice bio je i više nego uspješan jer je dvjestotinjak knjiga dobilo novo ruho koje će im pomoći da se što duže čitaju.

     Sve radionice osmislila je i pripremila knjižničarka Ivana Nogić koja se zahvaljuje svim učenicima i djelatnicima škole koji su se uključili u Noć knjige. Posebnu zahvalu zaslužuju roditelji koji su se uključili u Noć knjige jer, iako su bili malobrojni, uvelike su doprinijeli uspješnom provođenju radionica čiji je cilj bio zajedničko čitanje te kvalitetno druženje učenika, roditelja i učitelja. Sudjelovanjem u radionicama roditelji su pokazali da su svjesni važnosti knjige i čitanja i, naravno, pružili potporu i nama i našim nastojanjima da što kvalitetnije osmislimo odgojno-obrazovni proces. Ipak, nadamo se da će buduće slične akcije i radionice privući veći broj roditelja!

 

 

 
Upisi u srednje škole
Lidrano 2018
e-Dnevnik

Individualni razgovori

  Školska godina 2017./18.

CARNET WEBMAIL

natjecanja

Donacije

Predavanja

 

Tražilica
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Stolni tenis

Slikovni rezultat za stolni tenis

SOS 112

Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljubešćica / Zagrebačka 22, HR-42222 Ljubeščica / os-ljubescica.skole.hr / ured@os-ljubescica.skole.hr
preskoči na navigaciju